Kinderen het huis uit..!

Gespreksgroep voor ouders van volwassen kinderen die moeite hebben om zelfstandig te worden.

Kinderen opvoeden tot zelfstandige volwassenen is niet altijd gemakkelijk. Sterker nog, soms is het zelfs heel moeilijk. Sommige ouders vinden het lastig om duidelijke grenzen te stellen aan hun kinderen. Ze lopen ertegenaan dat hun zoon of dochter moeite heeft om op eigen benen te gaan staan, en weinig tot geen stappen onderneemt om zelfstandig te worden.

Dit kan verschillende oorzaken hebben: angst voor het onbekende, een voorkeur om hele dagen achter de computer door te brengen of iets nog ernstigers als drugsgebruik. Als ouder vraag je je al snel af of je dat had kunnen voorkomen, en hoe het nu verder moet. Erover praten met anderen kan dan helpen.

Vorkmeer organiseert speciaal voor deze ouders een gespreksgroep. Onder begeleiding van een maatschappelijke werker delen ze tips met elkaar om hier met een andere manier mee om te gaan, wisselen ervaringen uit en ideeën om op een andere manier met hun kind in gesprek te gaan.

Mogelijke vragen en gespreksthema’s die aan de orde komen:

  • Hoe toon ik betrokkenheid zonder overbezorgd te zijn?
  • Wat doe ik als ik me ouder machteloos voel?
  • Wat heeft een kind nodig om zelfstandig te worden?
  • Mijn aanpak helpt niet. Wat werkt wel?

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze gespreksgroep? Bel dan met Vorkmeer op telefoonnummer (077) 307 73 50 of stuur een bericht via het contactformulier.

Marius Janssen

T: 06-17 96 80 74

E: m.janssen@vorkmeer.nl